VROLIJK LESMATERIAAL

Waarom is het belangrijk om je in te smeren met zonnebrandcrème? Wanneer moet je je insmeren met zonnebrandcrème? Dit en nog veel meer komt aan bod in onderstaand lesmateriaal.
OPDRACHT:

WAT NEEM JE MEE NAAR HET STRAND?


Vooraf bespreken

Waarom is het belangrijk om je in te smeren met zonnebrandcrème? Wanneer moet je je insmeren met zonnebrandcrème? Wat neem je allemaal mee als je naar het strand gaat?

Doen

Stop alles wat belangrijk is in de strandtas, om mee te nemen naar het strand. De belangrijkste voorwerpen om je te beschermen tegen de zon mag je inkleuren en uitknippen en in de strandtas plakken.

DOWNLOAD HET BESTAND


  

OPDRACHT:

MAAK HET STRIPVERHAALTJE AFVooraf bespreken

Waarom is het belangrijk om jezelf in te smeren met zonnebrandcrème als je naar buiten gaat? Hoe kun je, behalve door zonnebrandcrème te gebruiken, je nog meer beschermen tegen de straling van de zon? Wat kan er gebeuren wanneer je je niet insmeert en toch een tijdje in de zon blijft?


Doen

Bekijk het eerste plaatje van het stripverhaal. Maak het stripverhaaltje af. Je mag helemaal zelf weten en bedenken hoe het verhaaltje verder zal gaan.

DOWNLOAD HET BESTAND
  

OPDRACHT:

SMEER MAAR IN!Vooraf bespreken

Waarom is het belangrijk om je in te smeren met zonnebrandcrème? Wanneer moet je je insmeren met zonnebrandcrème?


Doen

Dit kindje speelt op het strand. Waar moet hij/zij zich allemaal insmeren? Kun jij dit kind helpen, zodat het veilig kan spelen zonder te verbranden? Laat het kind de plekken die moeten worden ingesmeerd inkleuren,beplakken met strookjes/propjes crêpe-papier of verven.

DOWNLOAD HET BESTAND
 

 
OPDRACHT:

MAAK EEN ACTIEPOSTERVooraf bespreken

Wat hebben jullie geleerd van het filmpje? Wat wist je al en wat wist je nog niet? Waarom is het nu zo belangrijk om je in te smeren en je goed te beschermen tegen de zon? Denken jullie dat mensen dit genoeg doen en zo niet, waarom dan niet?


Doen

Door middel van de posters hopen we dat iedereen er meer op gaat letten om zich goed te beschermen tegen de zon. De slogan bij elke poster is “Smeer je in!”. Je kunt de poster maken op de computer of het pdf-document uitprinten en de poster verder tekenen en beplakken.

DOWNLOAD HET BESTAND (PDF)
DOWNLOAD HET BESTAND (WORD)
 

 

 

Landelijke campagne
om kinderen te beschermen
tegen de zon. Een initiatief
van Stichting Sunwiser
van dr. Jetske Ultee.

videoclip