OVER SMEER JE IN!Smeer je in! is een landelijke campagne om kinderen te beschermen
tegen de zon. Het is een initiatief van Stichting Sunwiser door
Dr. Jetske Ultee.MISSIE

Mijn naam is dr. Jetske Ultee. Ik ben arts met een missie. In al de jaren dat ik werk als arts-onderzoeker in de cosmetische dermatologie is mij pijnlijk duidelijk geworden dat de meeste mensen niet beseffen hoe belangrijk het is je huid goed te beschermen tegen de zon. Niet alleen krijgen we rimpels en pigmentvlekken van de zon, overmatige zonblootstelling veroorzaakt
 ook huidkanker. 


KOP IN HET ZAND

Nederland steekt zijn kop in het zand. We denken dat het hier zo’n vaart niet loopt omdat het vaak bewolkt is. Maar schadelijke UVA stralen komen ook dwars door wolken heen. De kans op huidkanker zal de komende jaren schrikbarend toenemen, zo blijkt uit epidemiologisch onderzoek. Terwijl we weten dat 90% van de gevallen veroorzaakt wordt door de zon en dat de ergste schade juist optreedt in de kindertijd. Toch wordt aan onze kinderen nauwelijks meegegeven dat zij zich moeten beschermen tegen de zon. Ik wil mij als arts, maar ook als moeder van vier kleine kinderen sterk maken voor een veiliger zongedrag in Nederland.


SMEREN MOET!

Omdat ik vind dat iedereen recht heeft op goede zonbescherming heb ik vanuit mijn Stichting Sunwiser de zonnebrandcrème ‘Suncover’ ontwikkeld. De crème is ongeparfumeerd, bevat milde ingrediënten, heeft effectieve filters en zal op non-profit basis worden verkocht. Voor scholen is er een 1 liter verpakking, zodat kinderen in de pauze en tijdens het overblijven veilig buiten kunnen spelen.


ENKELE WEETJES

Wist je dat je de huid elke 2 uur opnieuw moet insmeren als je in de zon bent,
 dat een water resistente filter na het zwemmen niet meer goed beschermt, een factor 30 eigenlijk net zo goed werkt als een factor 50, je een dikkere laag op moet smeren dan je denkt, UVA gewoon door glas en wolken heen gaat en je een zonnebrandcrème eigenlijk dagelijks en gedurende het grootste deel van het jaar moet gebruiken...


VOORLICHTING OP BASISSCHOLEN

Dat en nog heel veel meer komt aan bod in het lesmateriaal wat we hebben ontwikkeld.
Ik hoop de kinderen door middel van liedjes, digibooks met animaties, en filmpjes met verschillende bekende Nederlanders op een positieve manier duidelijk te maken hoe je veilig van zonlicht kunt genieten.

  

 

 

Landelijke campagne
om kinderen te beschermen
tegen de zon. Een initiatief
van Stichting Sunwiser
van dr. Jetske Ultee.

 Promo Smeer je in!