Insmeertips zonnebrandcrème

Insmeertips

‘Ik heb ook weleens een spartelende peuter in de houdgreep moeten nemen’

Insmeertips zonnebrandcrème

Insmeertips

‘Ik heb ook weleens een spartelende peuter in de houdgreep moeten nemen’

Nee, mamaaaaaa

“Mijn eigen kinderen zijn inmiddels oud genoeg om zichzelf in te smeren en om te begrijpen waarom ik dat als moeder zo belangrijk vind. Maar toen ze alle vier nog klein waren, toen hadden we daar soms best strijd over hoor. Ja, ook ik heb weleens een spartelende peuter in de houdgreep genomen om zijn gezicht en armpjes goed in te kunnen smeren. Tja, sommige kleine mensjes houden niet, écht niet (nee mamaaaa, neeeeee!), van zonnebrandcrème. Maar ik heb wel een paar tips die het ietsje makkelijker maken.”

‘Zelluf doen!’

Dingen die een kind zelf mag doen zijn nu eenmaal leuker dan wanneer mama of papa dat doen. Ook insmeren dus. De grote literfles Suncover is hiervoor ideaal. Kleine handjes vinden het leuk om het pompje te bedienen.

Let wel op dat er goed ingesmeerd wordt. Diezelfde kleine handjes vergeten ook eerder plekjes en komen ook niet overal goed bij.

Vóór het aankleden

Het is een stuk makkelijker insmeren zonder kleren aan. Dan hoef je ook geen rekening te houden met bandjes of randjes waar je net even onder moet smeren. Als je van insmeren voor het aankleden een gewoonte maakt, ben je nooit meer te laat als ze vanaf de ontbijttafel ineens al naar buiten glippen.

10, 9, 8, 7 …

Leuk voor kinderen die wel van een wedstrijdje houden: Kan mama binnen 10 tellen je gezicht insmeren?

Schminken

Teken wat figuurtjes op het gezicht van je kindje. Kan hij of zij raden wat je hebt getekend? Als extra spelelement mag er misschien nu ook wel op mama’s gezicht worden getekend.

Enne … daarna natuurlijk niet vergeten alles goed uit te smeren.

Hoe vindt jouw kind het om ingesmeerd te worden?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...